Barion Pixel

Környezetbarát csomagolási pályázat

Határidő: nincs, folyamatos beérkezés

További kérdések és benyújtás e-mailben: info@easyfresh.hu

Nyeremény: A megvalósítható ötleteket egy szabadon választott nagy kiszerelésű Easy Fresh mosógéllel, textilöblítővel vagy tisztítószerrel háláljuk meg, foxposton keresztül

Kiírás: környezetbarát, minél kevesebb hulladékkal járó, de szalagos válogatás esetén is biztonságos csomagolási megoldásokat keresünk

A Fresh Család folyékony termékeinek szállítása nem egyszerű a termékek súlya és folyékony jellege miatt. A környezetvédelmi megfontolások, hulladékcsökkentési lehetőségek mellett, a webshopból rendelt termékeket szállító futárcégek futószalagján történő ütközésektől való védelmet is meg kell oldanunk. Jelenleg 3 és 5 db terméket tudunk csomagolni egyszerre, az erre méretezett háromrétegű papír kartonba. A flakonokat az üzemben, a beszállítóktól érkezett alapanyagok hulladékaival (műanyag-csomagolás, címkék hátlapja stb.) próbáljuk rögzíteni a kartondobozokban, ezzel újrahasznosítva a hulladékokat. Emellett a flakonokat újrahasznosított műanyagból gyártatjuk és visszavesszük azokat, hogy ezzel is kevésbé terheljük a környezetet. Sok helyről a karton dobozokat is visszakapjuk, így azokat is újra használjuk, amíg azok megfelelően stabilak. A szállítás során, a termékek sérülésének elkerülésének érdekében, a flakon kupakjai köré ragasztó szalagot tekerünk vagy a csomagot az EN 13432 szabvány szerint kukoricakeménytőből készült, komposztálható PLA szatyrokba rakjuk. Jó ötletnek tartjuk a biohabbal, fagyapottal, szalmával, ill. egyéb bio-térkitöltő, távtartó használatát, bár úgy gondoljuk, hogy a lebomló “szuper” csomagolási anyagoknál jobb, ha a gyártás során, a beszállítóktól érkező hulladékokat használjuk újra, így nem kell a lebomló anyagokkal sem terhelni a környezetet.

A már bejövő ötletek alapján tervezünk papírból készült távtartók használatával kísérletezni, ill. újra hasznosított papírból készült dobozt és papír alapú (kaucsuk ragasztós) ragasztó szalagot használni. Gondolkodunk a kupakzáró gép használatán is és koncentrálni termékeinket, ahogy ezt a Pure Fresh termékeinknél tettük, hogy kisebb víz és CO2 lábnyomunk mellett, kevesebb hulladékot is termeljünk.

Most olyan megoldást keresünk, ahol környezetbarát módon tudjuk becsomagolni a termékeinket, úgy hogy azokat biztonságosan tudjuk szállítani, és a fentebbi módszereket tudják javítani, lecserélni.